4.7/5

Chalet onderhouden

Chalet onderhouden
Zo doe je dat!

Een chalet onderhouden & winterklaar maken

Uiteraard heeft jullie droomchalet ook een beetje liefde en aandacht nodig om zo mooi en netjes te blijven. Daarom kun je hieronder handige tips lezen om het chalet zo goed mogelijk te verzorgen. Benieuwd hoe je een chalet winterklaar maakt? Bekijk dan hieronder de video!

Reinigen buitenbekleding chalet

Reinig je buitenbekleding nooit met een hogedrukreiniger. Schoonmaken van Wooddesign en Twinson buitenbekleding, kan het beste door gebruik te maken van een zachte autoborstel of spons, met water en groene zeep of een milde auto-shampoo.

Bij Woodritch buitenbekleding gebruik je PR16 Allesreiniger met een zachte borstel. Daarnaast kun je de PW16- Woodcaremilk gebruiken dat zorgt dat de kleur en glansgraad van de lak wordt opgehaald en het beperkt verschraling van de lak. Deze artikelen zijn verkrijgbaar via de website www.plastica.nl.

Kunststof buitenbekleding kan ook goed gereinigd worden met 123 Flash. Dit geldt voor oa.Vinyplus, Eurotexx en Fortex. De producten zijn verkrijgbaar bij Quality Time.

Kleine (lak) beschadigingen kun je het beste zo snel mogelijk bijwerken. De lak kun je het beste bij de leverancier bestellen zodat je zeker weet dat het dezelfde kleur heeft.

Dakgoten dienen periodiek gecontroleerd / schoongemaakt te worden. We adviseren altijd om eerst een klein stukje aan de achterkant van het chalet te proberen voordat je het hele chalet hiermee schoonmaakt. Dit geldt voor ieder schoonmaakmiddel.

Onderhoud kozijnen

Het kitwerk dien je elk jaar te controleren en zal gemiddeld om de twee jaar vervangen dienen te worden. Bij het vervangen van de kitnaden adviseren wij je op het volgende te letten:

  1. Verwijder de oude kitresten en maak de kitoppervlakte goed schoon.
  2. Ontvet de naad met bijvoorbeeld wasbenzine en laat dit even drogen.
  3. Breng de gewenste kit aan en zorg dat het tuitje iets schuin is aangesneden.
  4. Direct de naad inspuiten met water gemengd met een beetje afwasmiddel.
  5. Met een vochtige theelepel overtollige kit weghalen.
  6. Daarna met een natte vinger de kitnaad gladstrijken.
 

Wanneer je dit niet zelf wilt doen, kun je hier ook de service van Quality Time voor inschakelen.

Chalet ventileren

Ventilatie van je chalet is zeer belangrijk. Te veel vocht in je chalet kan leiden tot condensvorming op ramen en koude plekken waar geen luchtstroom is met als gevolg uiteindelijk mogelijke schimmelvorming.

Standaard worden de chalets voorzien van ventilatieroosters. Wij raden je aan deze roosters altijd open te laten staan, ook bij afwezigheid.

Zorg voor voldoende luchtdoorstroming onder het chalet zodat de constructie luchtdroog blijft. (hier is rekening mee gehouden met het plaatsen van je chalet)

Wij adviseren je om bij afwezigheid de thermostaat van je cv niet onder de 12 graden te zetten.

Geiser / CV-ketel

Zowel een geiser als een cv-ketel heeft jaarlijk onderhoud nodig. Wij adviseren je een contract af te sluiten met een plaatselijke installateur voor het jaarlijkse onderhoud. Dit kun je doen bij Quality Time, die bekend zijn met de chalets.

Bij storing aan de geiser / cv-ketel in het eerste jaar na levering kun je dit melden bij onze serviceafdeling (service@zeeuwsechalets.nl) Na één jaar kun je serviceverzoeken melden bij diegene die je geiser / cv-ketel in onderhoud heeft.

Een chalet winterklaar maken

Vorst is zeer schadelijk voor alles wat water bevat. Denk aan de leidingen, maar ook aan sifons of het toilet. Als water bevriest zet het uit, daarom scheuren leidingen en barsten toiletpotten. Zodra de dooi weer intreed zal dit lekkage geven met gevolgschade.

Het voorbereiden op de winterperiode is je eigen verantwoording. Wij geven nooit garantie op schade gerelateerd aan vorst.

De aanvoerleiding van water onder je chalet is gevoelig voor vorst. Indien je tijdens de wintermaanden niet aanwezig bent, moet je het chalet winterklaar maken. Doe dit in overleg met de parkbeheerder of met Quality Time

Blijft de waterdruk op de leiding aanwezig, dan moet je de leiding beschermen. We adviseren Quality Time hiervoor te vragen.

Indien je chalet niet wordt verwarmd, dan moet je het chalet winterklaar maken.

Ook al blijft de aanwezige cv-installatie gedurende de winterperiode aan staan, dan is de temperatuur binnen zeer bepalend (advies 12 graden), ter voorkoming van het ontstaan van vochtige lucht/dauwpunt in het chalet.

Wij adviseren je cv-installatie te laten vullen met antivries (glycol) en deze verhouding jaarlijks te laten controleren.

Voor het winterklaar maken kun je de service van Quality Time inschakelen, die dit onderhoud voor je kunnen plegen.

Quality Time
Elkerzeeseweg 45C
Scharendijke
Tel. nr: 06 100 016 51

Ons team helpt
je graag verder!

Mei 2023 - Team foto Zeewse Chalets (1)

Ontvang gratis het inspiratie magazine!

Ons magazine staat boordevol uitgelichte projecten, ervaringen van klanten en inspiratie voor jullie eigen droomchalet!

Deze site is beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Terms of Service zijn van toepassing.