Mantelzorg chalets

Mantelzorgchalets zijn steeds meer in opkomst. Heel begrijpelijk, want hoe fijn en vertrouwd is het om zorg van familie of vrienden te ontvangen terwijl je zelfstandig woont, maar er wel een oogje in het zeil gehouden wordt.

Vlakbij huis

Het mes snijdt aan twee kanten

Zo’n mantelzorgwoning vlakbij huis biedt veel voordelen. Niet alleen voor de hulpbehoevende, maar ook voor de mantelzorger zelf. Het bespaart reistijd en kosten. Doordat ieder zijn eigen huis heeft, behouden beide partijen hun privacy, maar profiteer je ook van elkaars nabijheid. Niet alleen verzorging kunnen bieden, maar ook gezelligheid en een oppas voor de kinderen bijvoorbeeld. Je haalt de familieband aan en het is een geruststellende gedachte dat je over en weer een oogje in het zeil kunt houden. 

 

Voorzien van alle gemakken

Ontwerp op maat

Als er een mantelzorgverklaring van de huisarts of andere zorginstelling is, mag je tot een grootte van 70 m2 vergunningsvrij een zorgchalet plaatsen. Wil je groter, dan kan hier een vergunning voor aangevraagd worden. Indien nodig kunnen wij je daarbij adviseren. Vervolgens maken we samen een ontwerp dat helemaal past bij de behoefte van de bewoner. Denk aan extra brede doorgangen, steunbeugels, een rail langs het plafond voor een tillift en verdiept op de locatie voor een gelijkvloerse ingang. De chalets zijn goed geïsoleerd, hebben CV en kunnen zelfs voorzien worden van technische snufjes voor alarmen, internet en telefonie. 

Uiteraard zorgen wij ook voor het transport, plaatsen, stellen en aansluiten van je chalet. Zo kun je direct genieten van je nieuwe plek die voorzien is van alle gemakken. Wij adviseren je graag in het gehele (gemeentelijke) proces.

Zeeuwse Chalets
Zeeuwse Chalets
Een nieuwe bestemming

Verkoop zorgwoning

Komt de zorgperiode ten einde, dan zijn er twee opties: het sanitair en de keuken eruit halen en er een tuinhuis van maken of het chalet door de stacaravanmakelaar laten bemiddelen voor een volgende gebruiker. Met eenvoudige aanpassingen is dit snel gerealiseerd. Doordat wij al jaren actief zijn in de chaletbouw, weten we als geen andere de wensen van de klant te vertalen. Door ons nu op zorgwoningen te richten, kunnen we ook een andere doelgroep blij maken. En dat is wat we het liefste doen!

Een mantelzorg chalet van Zeeuwse chalets

Compare listings

Vergelijken
Geniet al vanaf het voorjaar 2022 van je nieuwe chalet!

Zeeuwse Chalets kan uit voorraad leveren.

Laat je inspireren!

Laat je inspireren door alle mooie chalets die wij door gerenommeerde Nederlandse bouwers voor je laten bouwen.