4.7/5

Mantelzorg chalets

Mantelzorg chalets
Vlakbij huis!

Zelfstandig blijven wonen met een mantelzorgchalet aan huis

Mantelzorgchalets zijn steeds meer in opkomst. Heel begrijpelijk, want hoe fijn en vertrouwd is het om zorg van familie of vrienden te ontvangen terwijl je zelfstandig woont, maar er wel een oogje in het zeil gehouden wordt. Op deze pagina informeren en inspireren we je graag over de mogelijkheden bij een zorgchalet!

De voordelen van een mantelzorgchalet

Zo’n mantelzorgwoning vlakbij huis biedt veel voordelen. Niet alleen voor de hulpbehoevende, maar ook voor de mantelzorger zelf. Het bespaart reistijd en kosten. Doordat ieder zijn eigen huis heeft, behouden beide partijen hun privacy, maar profiteer je ook van elkaars nabijheid. Niet alleen verzorging kunnen bieden, maar ook gezelligheid en een oppas voor de kinderen bijvoorbeeld. Je haalt de familieband aan en het is een geruststellende gedachte dat je over en weer een oogje in het zeil kunt houden.

Impressie

Laat je inspireren!

Zorgchalets_Zeeuwse Chalets_0027
Video afspelen
Handig om te weten!

Wat is er mogelijk bij het plaatsen van een zorgchalet?

Als er een mantelzorgverklaring van de huisarts of andere zorginstelling is, mag je tot een grootte van 70 m2 vergunningsvrij een zorgchalet plaatsen. Wil je groter, dan kan hier een vergunning voor aangevraagd worden. Indien nodig kunnen wij je daarbij adviseren. Vervolgens maken we samen een ontwerp dat helemaal past bij de behoefte van de bewoner. Denk aan extra brede doorgangen, steunbeugels, een rail langs het plafond voor een tillift en verdiept op de locatie voor een gelijkvloerse ingang. De chalets zijn goed geïsoleerd, hebben CV en kunnen zelfs voorzien worden van technische snufjes voor alarmen, internet en telefonie.

Uiteraard zorgen wij ook voor het transport, plaatsen, stellen en aansluiten van je chalet. Zo kun je direct genieten van je nieuwe plek die voorzien is van alle gemakken. Wij adviseren je graag in het gehele (gemeentelijke) proces.

Je zorgchalet weer verkopen?

Komt de zorgperiode ten einde, dan zijn er twee opties: het sanitair en de keuken eruit halen en er een tuinhuis van maken of het chalet door de stacaravanmakelaar laten bemiddelen voor een volgende gebruiker. Met eenvoudige aanpassingen is dit snel gerealiseerd. Doordat wij al jaren actief zijn in de chaletbouw, weten we als geen andere de wensen van de klant te vertalen. Door ons nu op zorgwoningen te richten, kunnen we ook een andere doelgroep blij maken. En dat is wat we het liefste doen!

Aanbod

Kijk gerust eens rond bij onze inspiratie zorgchalets!

Fam Schalker Strandloper L09-14

Camping de Strandloper – Wanders Zeeloper

2 slaapkamers
12.50 x 4.25 (m)
€ Prijs op aanvraag
Vragen?

Ons team helpt
je graag verder!

Personeelsfoto-Zeeuwse-chalets-Transparant